Faszerowane jajka

Czas: 30 minut

Potrzebne składniki:
10 dużych jaj
pół dużego słoika majonezu
łyżka gorczycy
szczypiorek
kapary
sól, pieprz do smaku

Przygotowanie
Jajka ugotuj na twardo. Gdy będą gotowe pozostaw je do wystygnięcia. Następnie dokładnie obierz i przetnij wzdłuż, tak aby uzyskać dwie połówki. Delikatnie usuń żółtka – będą jednym ze składników farszu. Wszystkie żółtka włóż do miski i utrzyj z majonezem. W dalszej kolejności dodaj do nich gorczycę, a także posiekany szczypiorek i drobno pokrojone kapary. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem.

Gotowy farsz przełóż do tuby do kremów używanej np. do strojenia tortów i delikatnie wypełniaj jajka. Przed przełożeniem jajek na półmisek możesz przystroić go pozostałymi kaparami, a także pojedynczymi ździebełkami szczypiorku.

Potrawy wielkanocne
fot. sxc.hu/photoshu